-------------------------------------------------------- Német saláta -------------------------------------------------------- Hozzávalók: -------------- 1 db kisebb zeller 1 kukorica konzerv 1 ananász konzerv (darabolt) 20 dkg sonka 3 alma 6 főtt tojás 1 póréhagyma 480 g majonéz 1 nagydoboz tejföl 20 dkg reszelt sajt -------------- Elkészítés: -------------- A zellert csíkokra vágjuk és citromos,sós vízben félpuhára főzzük. A majonézt a tejföllel és az ananász levével összekeverjük. --- Az összes alapanyagot csíkokra vágjuk és rétegezzük egy nagy tálban: zeller, kukorica, alma, tojás, sonka,ananász,póréhagyma, rétegezés közben locsoljuk a majonézes tejföllel. A maradék tejfölt a tetejére tesszük és sajtot reszelünk rá. --- Egy napra a hűtőbe állni hagyjuk. Tálalás előtt a salátát összeforgatjuk.