-------------------------------------------------------- Spárgás, tonhalas gombasaláta -------------------------------------------------------- Hozzávalók: -------------- csiperkegomba - 500 g spárga - 500 g tonhal - 200 g hónapos retek - 1 csomag madársaláta - 100 g mini mozzarella - 1 csomag pirított fenyőmag vagy mandula olívaolaj, balzsamecet só, bors -------------- Elkészítés: -------------- Pucoljuk meg a spárgát, vágjuk 1.5 cm-es darabokra és pároljuk meg. Szűrjük le, csepegtessük le és rakjuk félre. tonhal aprít, párol (~10 perc) A gombát vágjuk négy darabra és forró, lobogó vízben főzzük 3-4 percig, majd szűrjük le és csepegtessük le ezt is. Szeleteljük fel a retket, vágjuk félbe a mozzarellákat. A madársalátát tegyük egy tálra, majd lazán helyezzük rá a spárgát, a gombát, a retket és a mozzarella darabokat. Szórjuk meg pirított fenyőmaggal vagy mandulával. Fogyasztás előtt ízlés szerint locsoljuk meg balzsamecettel és olívaolajjal.