-------------------------------------------- Jamie Oliver tésztasalátája -------------------------------------------- Hozzávalók: -------------- 30 dkg kagylótészta (kis) 3 gerezd fokhagyma 50 dkg koktélparadicsom (sárga és piros vegyesen) 20 db olajbogyó (kimagozott) 2 ek snidling (friss) 1 marék bazsalikom (friss) 10 dkg uborka 4 ek fehérborecet 7 ek olívaolaj (extra szűz) só ízlés szerint (tengeri) fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt ) -------------- Elkészítés: -------------- A tésztát a fokhagymával együtt sós vízben "al dente" megfőzzük. Ha megfőtt, egy nagy tálba tesszük. A zöldségeket nagyon apró kockára vágjuk. A bazsalikomot és a metélőhagymát is felaprítjuk. A tésztához keverjük. A fokhagymát mozsárban megtörjük. Az öntethez az ecetet, az olívaolajat, a sót, az őrölt borsot és a kipréselt fokhagymát jól összekeverjük és ráöntjük a tésztára.