-------------------------------------------------- Répás lecsó kolbásszal, gombás gnocchival -------------------------------------------------- Hozzávalók: -------------- 0.5 kg paprika (lecsópaprika) 1 db hegyes erős paprika 1 db chili 4 db paradicsom 2 db vöröshagyma 1 db sárgarépa 10 dkg csípős kolbász (füstölt) 4 db burgonya 4 evőkanál finomliszt 1 db tojás 15 dkg csiperkegomba 1 gerezd fokhagyma só ízlés szerint 1 késhegynyi fekete bors 1 teáskanál csípős fűszerpaprika 2 ek napraforgó olaj -------------- Elkészítés: -------------- A hagymát aprítjuk, a paprikát, kolbászt karikára, a répát hosszúkásra vágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. Olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, valamint a répát, kolbászt, fűszerezzük. Megfőzzük a lecsót. A krumplit héjában megfőzzük. A gombákat és a fokhagymát felvágjuk, olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A krumplit megpucoljuk, összetörjük, összekeverjük a liszttel és a tojással, sózzuk, kicsit meggyúrjuk, majd nagyobb nudlikat formázunk. (Aki akarja, villával megnyomkodhatja.) Forró vízben megfőzzük. (Aki akarja, olajban egy kicsit meg is sütheti.) Tálaláskor szedünk a tányérra gnocchit, mellé lecsót.