-------------------------------------------- Citromos, petrezselymes kuszkusz -------------------------------------------- Hozzávalók: -------------- 125 g kuszkusz 150 ml víz 6 db koktélparadicsom 1 csokor petrezselyem 0.25 db kígyóuborka 2 db újhagyma (helyettesíthető bébi póréhagymával) 1 citromból nyert citromhéj 1 citromból nyert citromlé 1 gerezd fokhagyma (duci) 3 ek olívaolaj (extra szűz) só ízlés szerint -------------- Elkészítés: -------------- A kuszkuszt egy tálba tesszük, leöntjük forró vízzel, lefedjük, öt percig állni hagyjuk, míg a kuszkusz magába szívja a vizet. A paradicsomot, az uborkát kis kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk és hozzákeverjük a kuszkuszhoz. A citrom lereszelt héját is rászórjuk. A citrom levét, az olívaolajat és az összezúzott fokhagymát alaposan összekeverjük, sóval ízesítjük, majd ráöntjük a kuszkuszra és többször átforgatjuk. Kínálhatjuk húsokhoz, halakhoz, de önmagában is fenomenális. A citrom és a petrezselyem olyan intenzíven jelen vannak benne.