-------------------------------------------------------- Édeskömény-saláta zöldcitrommal és gránátalmával -------------------------------------------------------- Hozzávalók: -------------- 1 db közepes méretű édesköménygumó az egészséges leveleivel együtt (kb. 40 dkg) 15 dkg zöld salátalevél (vagy készen kapható salátakeverék) 2 db zöldcitrom (lime) 1/2 gránátalma magjai 1 evőkanál dióolaj (olívával is helyettesíthető) 1/2 teáskanál tengeri só -------------- Elkészítés: -------------- Az édeskömény külső, fás részeit zöldséghámozóval eltávolítom, kis leveleit lecsipkedem, felaprítom. A gumót előbb hosszában elfelezem, majd mindkettőt 3-4 mm vékony szeletekre vágom. A salátaleveleket falatnyi darabokra tépkedem. A gránátalmából kiütögetem a rubinvörös magokat. Egy méretes salátástálat kibélelek salátalevelekkel, elrendezem rajtuk a vékony édesköményszeleteket, megszórom gránátalmával, valamint a felaprított édeskömény-zölddel. Egy lime-ot felnegyedelek, díszítésként a tálra helyezem. A másik lime levét az olajjal és sóval elkeverem, meglocsolom vele a kész salátát.