-------------------------------------------- Bulgursaláta kefires öntettel -------------------------------------------- Hozzávalók: --- Az öntethez 1 gerezd fokhagyma (apróra vágva) 125 ml kefir 10 levél bazsalikom (csíkokra vágva) só ízlés szerint bors ízlés szerint 1 ek olívaolaj --- A salátához 10 dkg bulgur 0.5 közepes fej lila hagyma (apróra vágva) 1 közepes db kápia paprika (apró kockákra vágva) 1 közepes db paradicsom (felkockázva) 5 dkg rukkola 0.5 kk só 3 dl víz -------------- Elkészítés: -------------- A bulgurt egy tálban összekeverjük a ½ kiskanál sóval és 3 dl forrásban levő vízzel. Műanyag fóliával lefedve állni hagyjuk. Közben összekeverjük az öntet hozzávalóit, hogy az ízeknek legyen ideje összeérni. Ha a bulgur felszívta az összes vizet, átkeverjük egy villával, majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket. A rukkolát csak tálalás előtt keverjük bele, hogy ne fonnyadjon meg, majd öntsük le az öntettel, és tálaljuk.