------------------------------------------------- Padlizsános zöldségkrém ------------------------------------------------- story Régóta szerettem volna saját zakuszkát, padlizsánkrémet készíteni. Végül mégsem ezt a nevet adtam neki, mert a padlizsán csak egy része annak a sok finom zöldségnek, amit beleraktam. Nekem nagyon ízlik répával.... ------------------------------------------------- HOZZÁVALÓK / 12 adag -------------- 24 közepes db kápia paprika 10 közepes db tv paprika 0.5 kg vöröshagyma 8 nagy db padlizsán 5 dl napraforgó olaj 5 dl paradicsomlé (liter) só ízlés szerint bors ízlés szerint babérlevél ízlés szerint 6 gerezd fokhagyma 2 közepes db sárgarépa 1 csokor petrezselyemzold 2 ek mustár 2 ek ketchup (vagy barbecue szósz) -------------- ELKÉSZÍTÉS -------------- padlizsán tepsiben puhára süt --- paprika petrezselyem fokhagyma répa hagyma aprít --- hagyma olajon pirít zöldségek, paradicsomlé hozzá sóz, borsoz --- megsült padlizsánok bőre lehúz összetör a rotyogó zöldségkrémhez ad --- kicsit botmixerrel aprít --- mustár, a ketchup hozzá babérlevél hozzá fedő alatt jól átforral --- tiszta üvegekbe kanalaz --- száraz dunsztba tesz