------------------------------------------------- Joghurtos padlizsánkrém (Padlizsánkrém 3.) recept ------------------------------------------------- story A padlizsánkrémnek ezernyi variációja létezik: mondhatnánk, ahány ház, annyiféleképpen készül. Persze azért megvannak a fő irányvonalak, de azon belül kerülhet a krémbe sok minden (pl bazsalikom, szardellafilé, sült paprika). Ezúttal joghurtos verzió készült a konyhámban, és kipróbáltam egy új sütési módszert is (amiről a ... ------------------------------------------------- HOZZÁVALÓK / 3 adag -------------- 40 dkg padlizsán 125 g natúr joghurt 1 tk citromlé 2 ek olívaolaj só ízlés szerint fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt) A sütéshez 100 dkg só (durva szemű tengeri) -------------- ELKÉSZÍTÉS -------------- A padlizsánok végét levágjuk, majd hosszában megfelezzük. Vékonyan megkenjük olívaolajjal. Durva sóágyra helyezve, légkeveréses 110 fokos sütőben, kb két óra alatt megsütjük. Közben a joghurtot lecsepegtetjük: finom szövésű gézkendőbe tesszük, összefogjuk, felkötjük (mondjuk a mosogatócsapra) és hagyjuk lecsöpögni. A megsült padlizsánok héját lehúzzuk, húsukat összezúzzuk. Hozzáadjuk az olívaolajat, a visszamaradt krémes joghurtot, citromlevet facsarunk rá, és sóval, borssal ízesítjük.