-------------------------------- VIETNAMI sült császár/oldalas -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 1 kg húsos császárhús/oldalas 10 dkg méz vagy cukor 4 dkg gyömbér 3 fokhagyma só olaj 6 szem szegfűbors 1 tk feketebors 1 kisebb fahéjrúd 2 csillagánizs 3 ek szója szósz 1 ek halszósz ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- hús ~3x3 cm-es kockákra --- forráz: serpenyőbe sorba rak forróvíz rá, h ellepje, pici só-> ~5 percig főz --- karamell méz forral (világos színű lábosban!!! figyelni, mikor kezd sötétedni) felönt ~1dl vízzel, felforral --- húst serpenyőbe, kevés zsírra átszed, pirít (fedő rá, ne puffogjon), kisült zsír leönt --- gyömbér, fokhagyma aprít megpirult húsra tesz, kever karamell ráönt fűszerek rá, szójaszósz rá fedő alatt 2-3 órát párol (folyadékot pótolni) --------------------------------