-------------------------------- SZABOLCSI TÖLTÖTT KÁPOSZTA -------------------------------- Hozzávalók ----------- 1 fej édes káposzta 50 dkg darált hús 1/4 kg rizs 3 vöröshagyma 6 g fokhagyma 1 tv paprika 4!! ek sertészsír +1 ek zsír 1 l paradicsomlé 6 deci víz 1-2 mk őrölt bors 1,5 ek fűszerpaprika 1 mk majoranna 1 mk őrölt kömény ~3 tk só 1 ek liszt 1 ek ecet ----------- Elkészít ----------- hagyma, paprika apróra! aprít sok! zsírban pirít fokhagyma belenyom/reszel --- só, bors, fűszerpaprika majoranna, őrölt kömény bele kicsit hűt --- darált húshoz (néhány szelet hús v. f. hús nagyon apróra! aprít kever) pirított, fűszeres hagyma rizs bele, jól összegyúr --- paradicsommártás: 1 ek lisztből kevés rántás paradicsomlével, vízzel felönt (~1 rész víz, 2r paradicsomlé) ~1 ek cukor, só, csak felforral --- káposzta torzsája kivág forró vízbe (+1 ek ecet,só->) külső levelek leválaszt levelek ketté v. csak erek ki --- belső kis levelek aprít --- nagy lábosba apró káposzta fele alulra kis f.szalonna bőrke 1 ek ecet, 1-2 ek erős pista rá töltelékek: (levélbe hajtott hús-massza) tetejére apró káposzta 2.fele paradicsommártás ráönt, ellepje tányérral leszorít 1,5 órát lefedve lassan főz --- (NEM tejföllel! <= paradicsom) --------------------------------