-------------------------------- "KLASSZIK" TÖLTÖTT KÁPOSZTA -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 1 kg savanyú káposzta 10 káposzta levél 1 kg darált hús 30 dkg füstölt hús 10 dkg füstölt szalonna 25 dkg rizs 2 tojás 2 ek zsír 2 hagyma 6 g fokhagyma só, bors 4 tk fűszerpaprika 1 tk majoránna 1/2 tk őrölt köménymag 5 kisebb babérlevél 1 púpos ek liszt ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- füstölt szalonna aprít, pirít kiszed (töltelékbe) hagyma sz.zsírjában pirít --- hagyma fele darált húshoz 2 tk fűszerpaprika, (hagymára is, belekever) töltelékbe: 1 tk majoránna 1/2 tk őrölt köménymag őrölt bors 3 g fokhagyma --- főtt rizs bele, tojás bele összegyúr --- savanyú káposzta vízbe kicsavar levél ere kivág, tölt --- sütő edény zsíroz leeső részek, fokhagyma kevés káposzta aprít, kever edény aljára rak rá hagyma fűszerpaprikával --- rá töltelékek, füstölt hús maradék káposzta kevés vízzel (min.~1/2 l) felönt --- másfél órára 150 fokos sütőbe (ellenőrzés) + 1/2 óra 200 fokon --- töltelék kiszed zsemleszínű rántás bele összeforral, tálal --------------------------------