-------------------------------- ABÁLT CSÁSZÁRSZALONNA -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 1 kg császárszalonna (jó húsos!<->tokasz.) 2 kis vöröshagyma 1 fej fokhagyma 1 tk egész bors 1 csipet őrölt bors 1 tk fűszerpaprika 1,5 tk só 2 babérlevél ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- szalonna főni tesz (víz ellepje) hagyma, 1 tk só egész bors, babérlevél fokhagyma/héjas!! bele (1 g félre tesz) lefedve 1,5-2 órát főz --- leszűr, zárható edénybe tesz --- főtt fokhagyma héjából kinyom 1 g fokhagyma belenyom, kever (melegen!) szalonna körbeken picit a bőrét is --- pici őrölt bors rá fűszerpaprika körbe rá mikor kihűlt, lezár hűtőbe //fagyóba tesz --- levéből kolbászos/f.sonkás krumplileves főz --------------------------------