-------------------------------- ******************************** -------------------------------- MAGYAR LECSÓ -------------------------------- ******************************** -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 1 kk zsír 15 dkg füstölt szalonna 15 dkg füstölt kolbász 2 db vöröshagyma 2 g fokhagyma 1 kg tv paprika 5 db paradicsom só, bors ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- hagyma aprít fokhagyma áttör szalonna aprít kolbász karikáz paprika karikára paradicsom kis kockára (forráz, bőre lehúz) --- zsíron szalonna pirít rá hagyma, süt rá fokhagyma, kolbász --- rá paprika, süt (ropogósra) paradicsom bele forral, míg kis levet ereszt (~4-5 perc) -------------------------------- ******************************** -------------------------------- -------------------------------- ******************************** -------------------------------- Shakshuka - Közel-Keleti lecsó -------------------------------- ******************************** -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 3 ek olívaolaj 2 g fokhagyma 1 tk római kömény 1 db chili (kicsi) bors (frissen őrölt) 1 db vöröshagyma 2 db kalif. paprika 1 db padlizsán 1 db paradicsom 60 dkg konzerv paradicsom 1 kk harissa paszta 1 tk fűszerpaprika (édes) só, bors 6 db tojás 1 cs petrezselyem 10 dkg kecskesajt ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- zöldség tisztít hagyma félbe, karikára fokhagyma áttör paprika 1/4edre, csíkokra padlizsán 1/4edre, szeletre paradicsom kis kockára kimagozott chili aprít --- olívaolaj hevít rá fokhagyma, chili, köménypor, kevés bors kicsit pirít --- rá hagyma pár perc múva paprika pár perc múva padlizsán, paradicsom folyamatosan kever, pirít --- konzerv paradicsom ízesítők bele süt (zöldség ropogósra) --- ha kész mélyedések a tetejére tojások bele széle ráforgat mint egy buggyantott tojás pár percig fedő alatt --- tálaláskor morzsolt kecskesajt petrezselyemzöld rá -------------------------------- ******************************** --------------------------------