-------------------------------- ******************************** -------------------------------- Tejszínes KRUMPLILEVES -------------------------------- ******************************** -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 1 kg krumpli 6 szelet szalonna 2 szál zeller 2 marék metélőhagyma só és bors ízlés szerint 2 ek. olaj 1 fej hagyma 1 tk. cayenne-bors 10 dkg sajt 2,5 dl tej 1 ek. liszt ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- A szalonnacsíkokat a saját zsírjukon pirítsuk pirosra, majd szedjük tányérra és tegyük félre. A szalonna kisült zsírját öntsük át magas falú edénybe, majd adjuk hozzá az olajat és a megtisztított finomra vágott hagymát dinszteljük meg. Amikor a hagyma összeesik (2-3 perc), keverjük hozzá a feldarabolt zellert és a közepes kockára vágott krumplit, alapos egybeforgatás után öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, fűszerezzük. A sajtot reszeljük le. A tejben keverjük el a lisztet. Amikor a krumpli megpuhult, a főzővízből 1-2 merőkanállal szedjünk a tejes keverékre, keverjük el, utána öntsük a levesbe, majd a reszelt sajtot is keverjük bele. Forrás után vegyük le a tűzhelyről. Az elkészült levesbe keverjük bele a kockázott szalonnát a metélőhagymával együtt. --- --- -------------------------------- ******************************** --------------------------------