---------------------------- LEGÉNYFOGÓ-leves ---------------------------- Hozzávalók: ----------- 6 dkg vaj 2 ek olaj 1 db hagyma 2 g fokhagyma 1/2 kg csirkecomb filé 45 dkg sárgarépa 10 dkg petrezselyem gyökér karalábé 20 dkg gomba 20 dkg zeller 20 dkg z. borsó só, bors fél ek tárkony másfél ek mustár 2 dl tejszín 2 dl tejföl petrezselyem zöld citrom tálaláskor --- májgaluskához: 25 dkg csirkemáj 1 db tojás 1 db zsömle 1 fél fej hagyma 2 tk majoranna só, bors petrezselyem zöld 3 ek liszt 3 ek zsemlemorzsa ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- hús, zöldség kockáz hagyma, fokhagyma aprít --- hús fehéredésig pirít hagyma, fokhagyma bele pirít, gomba, zöldség bele együtt párol kicsit vízzel felönt épp csak ellepje sóz, borsoz kicsit, lefed --- májgaluska: máj, 1/2 hagyma, tojás petrezselyem zöld, majoranna!, só, bors áztatott, kicsavart! zsömle 2 tk só, mixel --- 3 ek zsemlemorzsa és 3 ek liszt bele kever --- leves még felönt, tárkony bele ha felforr, nokiszaggatóval májgaluska beleszaggat --- tejföl+tejszín kever, bele, (ebbe már liszt nem kell) leves kóstol, só, bors ha kell bele petrezselyem zöld --- tálal - citrom ----------------------------