-------------------------------- SAPA HÚSLEVESE -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- tyúk (lehet más húsból: karajcsont+cs.szárny pulykaszárny stb.) 1 vöröshagyma 4 g fokhagyma 10 db egészbors kis szelet zeller 1/4 karalábé 2 sárga-, 2 fehérrépa 1 csokor petrezselyemzöld annyi víz, hogy épp ellepje (én: 2-3x több víz jobban szeretjük, ha nem túl erős a húsleves) ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- tyúk részekre bont feltesz, ha felforr, lehaboz lassan, gyöngyözve főz (szép tiszta leve legyen) 2-4 órát --- hagyma, fokhagyma egészbors zeller, karalábé bele --- főz minimum 1 órát sóz (~1 ek) --- sárga-, fehérrépa 1 csokor petrezs.zöld bele --- főz ~1/2 órát hús megszúr, puha legyen --- cérnametélt külön főz sós-vegetás víz forral tészta bele 1 percig!!! főz, leszűr rá 1 merőkanál (zsíros) leves külön tálal --- leves leszűr zöldségek, hús külön tálal --- főtt húshoz paradicsomszósz (leírása a töltött paprikánál) zsemlemártás --------------------------------