-------------------------------- BAJAI HALÁSZLÉ -------------------------------- 1-1 kg hal (ponty, keszeg) 1,2-1,4 l viz 1-2 fej voroshagyma 1,5-2 ora foz, szur pirospaprika szor lobog pontyfile gyufateszta -------------------------------- -------------------------------- -------------------------------- Halászlé Sváby András módra -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 6 személyre 1 kb 2-3 kg-os egész ponty 1 kg apróhal 4-5 ek pirospaprika 1 kg hagyma só fél doboz konzerv paradicsom ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- ponty filéz fej, farok 1 kiló apróhal 1 kg hagyma karikára vág főz --- hús belülről beírdal darabokra vág besóz --- ha a hal szétfőtt alaplébe paradicsom, só leszűr, kinyomkod --- halhúsleves nagy lángon főz 4-5 ek pirospaprika bele főz ~10-15 p. halfilét bele ~3-4 perc múlva kész --- csípősítés tálaláskor cs.papr. szeletek --------------------------------