-------------------------------- GULYÁSLEVES -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 1 kg sertéslapocka //marhalábszár 1 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 db zöld erőspaprika 1 db sárgarépa 3-4 db burgonya 1 ek őrölt pirospaprika só, bors, ételízesítő pirosarany zsír --- csipetkéhez: 1 tojás liszt só ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- pörkölt alap hagyma pirít picit félrehúz (nehogy megégjen) pirospaprikával megszór kockára vágott hús hozzá pirít (fedő nélkül) --- kissé lepirít pici víz hozzá, újra kissé lepirít zöldpaprika hozzá --- ha majdnem puha karikára vágott sárgarépa bele felönt, ízesít pirosarany sóz, borsoz kockára vágott krumpli hozzá készre főz --- csipetke: tojás, liszt, só félkemény tészta csipked levesben kb. 5 percig főz ---------------------------------- ---------------------------------- ---------------------------------- Kisebb bulira -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 2 kg sertéslapocka//marhalábszár 3 db vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 1 db zöld erőspaprika 1 db paradicsom 1 db tv paprika 1-1,5 kg burgonya 2 db sárgarépa 1-2 ek őrölt pirospaprika só, bors, ételízesítő pirosarany zsír -------------------------------- --------------------------------