-------------------------------- ******************************** -------------------------------- Csirkeleves gnocchival -------------------------------- ******************************** -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 20 dkg csirkemell 2 ek. olaj 2 ek. vaj 1 fej hagyma 2 szál angol zeller 2 gerezd fokhagyma 2 darab sárgarépa 2 ek. liszt 2 dl főzőtejszín 1 liter csirke- vagy zöldségalaplé só és bors ízlés szerint 1 tk. kakukkfű (morzsolt) 10 dkg gnocchi ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- Egy nagy edényben olajat és vajat hevítünk, majd beletesszük a csirkemellkockákat, sóval, borssal fűszerezve 10-15 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a tetszőlegesen felvágott (én finomra szoktam vágni) hagymát, fokhagymát, zellert, sárgarépát, alapos keverés után 5 percig hagyjuk főni, hogy az ízek összeérjenek. A fazék tartalmára kanalazzuk a lisztet, összekeverjük, tejszínnel és alaplével (zöldség, csirke) felöntjük. Alapos keverés után a levest kakukkfűvel ízesítjük, majd körülbelül 5 perc múlva a gnocchi is a levesbe kerül. 5 perc múlva már tálalhatjuk is a levest. --- --- -------------------------------- ******************************** --------------------------------