-------------------------------- ******************************** -------------------------------- Kolbászos csicseriborsó-leves -------------------------------- ******************************** -------------------------------- Szuperlaktató leves, ráadásul 30 percen belül tálalhatod is, ha konzerv csicseriből készíted. A csicseriborsó fehérjében és rostban gazdag, ezért érdemes gyakran fogyasztani, mellé rengeteg zöldség és kolbász kerül, utóbbi egy kis füstös ízt is ad a leveshez. Ez a fogás annyira laktató, hogy órákig nem leszel utána éhes. ----------- HOZZÁVALÓK ----------- 1 fej vöröshagyma 2 ek. olaj 20 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 40 dkg csicseriborsó (konzerv) 30 dkg füstölt kolbász 2 tk. pirospaprika 2 gerezd fokhagyma 2 darab babérlevél 1 késhegynyi fűszerkömény másfél liter víz só és bors ízlés szerint ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- A zöldségeket tisztítsuk meg, a répákat és a kolbászt karikázzuk fel. A hagymát vágjuk fel finomra, majd magas falú edényben, olajon pároljuk puhára, utána öntsük rá a lecsepegtetett csicseriborsót, dobjuk rá a répákat, a kolbászt, fűszerezzük meg sóval, borssal, pirospaprikával és a fűszerköménnyel. Keverjük egybe a fazék tartalmát, utána öntsük fel vízzel (lehet, picit többre lesz szükség). A levesbe tegyük bele az egész fokhagymákat a babérlevéllel együtt, majd fedő alatt főzzük addig, amíg a zöldség megpuhul, 20-25 percig. --- --- -------------------------------- ******************************** --------------------------------