---------------------------------- CSÜLKÖS BAB LEVES ---------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 1/2 kg száraz bab 1 nagy db sárgarépa 1 db fehérrépa 1 kg füstölt sertéscsülök 1 közepes fej vöröshagyma 5 g fokhagyma 2 púpozott ek finomliszt 1 ek fűszerpaprika --- A csipetkéhez 1 db tojás 80 g finomliszt 1 tk só ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- füstölt csülök, bab kuktába hidegvízbe főz ~ 30-40 perc, kinyit --- zöldség darabol csipetke készít --- csülök kivesz, felkockáz --- sárgarépa, fehérrépa hagyma, 3g fokhagyma bele sóz, ha szükséges főz ~10-15 perc (kukta fedele nélkül) --- rántás készít, 2 g fokhagyma-> pirospaprika rá, levesbe önt csülök vissza ~5 percig főz közben csipetke bele (feljön a tetejére) utóízesít ----------------------------------