https://www.nosalty.hu/recept/egyszeru-borsos-tokany A tokányok alapja a szalonna, amit kockára vágva kisütünk. Minden, ami ezek után következik, változhat, kivéve ezt. Majd jöhet a lehetőleg csíkokra vágott hús, ami miatt a tokány a tokány nevet kapta. -------------------------------- EGYSZERŰ BORSOS TOKÁNY -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 25 dkg sertéshús 15 dkg f.szalonna 1 hagyma 1 paradicsom 1 tv paprika 5 dl víz 1 ek finomliszt só, bors ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- szalonna kisüt, hagyma kockáz párol --- sertéshús vékony csíkokra -> fehéredésig süt, sóz, borsoz --- paradicsom, paprika kockáz -> süt, felönt, ellepje közepes lángon főz --- a végén 1 ek liszt szór -> jól elkever, felönt --- tésztával // nokedlivel tálal --------------------------------