Torta tele dióval, csokoládéval és rummal 8 személyre -------------------------------- ******************************** -------------------------------- Rumos-csokis-diós TORTA -------------------------------- ******************************** -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- tészta: 8 darab tojás sárgája 7 darab tojás fehérje 130 g finomliszt 50 g rétesliszt 250 g cukor 10 g vaníliáscukor 12 g sütőpor 50 g pörkölt, darált dió 2 ek kakaó 150 ml napraforgó olaj tészta locsolásához: 9 ek rum krém: 2 csomag pudingpor 200 g porcukor 10 g vaníliáscukor 600 ml 3,5% hideg tej 16 ek darált pörkölt dió 3 ek rum 250 g vaj bevonó: 100 g 70-80% csokoládé 100 g hideg vaj diszítéshez: 8 db egész dió ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- liszt, sütőpor, kakaó, darált pörkölt dió kever --- tojás fehérje fele cukorral keményre ver --- sárgák másik fele cukorral + van.cukorral habosra kever, fokozatosan olaj hozzákever --- fokozatosan kis adagokban lisztes keverék bele (sűrű massza lesz) felvert fehérje kis adagokban könnyedén hozzáad --- 24 cm-es tortaformába önt előmelígetett sütőben 180 C fok 60 perc, hűt --- ~4 dl hideg tej, 20 dkg porc., 1 cs vaníliáscukor forral puding kis tejben kever,bele sűrű puding főz, kihűt --- puha vaj darabokkal mixel rum hozzá, kihabosít pörkölt darált dió belekever hűtőbe tesz --- torta 3 lapra vág minden lap rummal meglocsol vajas-diós-rumos krém ráken éjszakára hűtőbe tesz --- reggel gőz felett felolvaszt csokoládé + vaj hűtőből a torta forró csokoládé ráönt/ken egész dióval díszít -------------------------------- ******************************** --------------------------------