https://www.nosalty.hu/recept/rizses-csirke-gregor-modra?utm_source=nosalty_hu&utm_medium=pad&utm_campaign=1420 ------------------------------- MARHAFAROK, CUKKINI SALÁTA ------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 1 ek libazsír 2 kg csirke 2 közepes db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 közepes db zöldpaprika 1 közepes db paradicsom 1 ek fűszerpaprika 2 bögre rizs só ízlés szerint 1 l víz (kb.) --- cukkini saláta 3 cukkini 1 hagyma 1/2 tk cukor 1/3 tk bors 1/3 tk paprika 2 tk szemes mustár kapor 2 g fokhagyma 3 ek almaecet só ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- A vöröshagymát, zöldpaprikát és paradicsomot apró kockákra vágjuk. A fokhagymát hajszálvékonyra szeleteljük. A libazsírban elkezdjük pirítani a hagymát, majd a fokhagymát. Ha már üveges, akkor hozzáadjuk a zöldpaprikát, és egy fél kávéskanál sót szórunk rá. Ez biztosítja, hogy a hozzávalókból kinyerjük a fölösleges nedvességet. Ha ezzel megvagyunk, akkor rászórjuk a fűszerpaprikát. Gyorsan megkeverjük, és felöntjük egy csésze hideg vízzel, majd tovább főzzük. 10 perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot is, és teljesen krém állagúvá főzzük. Erre azért van szükség, mert a csirkehús elég hamar megpuhul, és ha nem így járnánk el, akkor a szétfövetlen hagyma- és zöldpaprikakockák miatt nem lenne szép, krémes a szaftunk. Ebbe a pörköltalapba célszerű beletenni a szívet és zúzát, mert ezek lassabban puhulnak meg, mint a csirke többi alkatrésze. A csirke minden alkatrészét felhasználjuk, ezért a szokásos módon feldaraboljuk, majd a máját félretesszük. Belehelyezzük az elkészült pörköltszaftba, és felöntjük vízzel annyira, hogy kb. egy ujjnyira ellepje. 40 percnyi lassú főzés után a májat is beletesszük, majd a megmosott rizst beleöntjük, kissé elkeverjük, és lassú tűzön kb. 20 perc alatt készre főzzük. --- tálal ------------------------------- -------------------------------