-------------------------------- ******************************** -------------------------------- PUFI FRANCIA FÁNK SÜTŐBEN -------------------------------- ******************************** -------------------------------- HOZZÁVALÓK ------------ 1,8 dl langyos víz 5 dkg kristálycukor (finom szemcsés) fél élesztő1 1 db tojás 1,2 dl író 40 g vaj 1 csipet só 2 tk vaníliakivonat 45 dkg liszt 2 ek tej porcukor (a szóráshoz) ------------ FELE ------------ 0,9 dl langyos víz 0,5 dl író 1 ek tej (v. 1,4dl víz + 2ek tej) 2 dkg kristálycukor (finom szemcsés) fél élesztő1 1 db tojás 20 g vaj 1/2 csipet só 1 tk vaníliakivonat 22 dkg liszt porcukor (a szóráshoz) ------------ ELKÉSZÍTÉS ------------ mély tálban langyos víz, cukor, élesztő kever, félre 10 percre --- mikor habos, hozzá tojás, író, olvasztott vaj, só, vanília liszt adagol, dagaszt (géppel) lehet, picit több/kevesebb ha összeállt még 5 percig dagaszt kiolajozott tálba, lefed félre 1 órára, (duplájára nő) --- lisztezett felületen kb. fél centi vastagra nyújt 5x5 centis négyzetekre vág tepsire (sütőpapír) köztük hely konyharuhával lefed melegbe 30 percre (duplájára nő) --- sütő előmelegít 190 fokra fánkok teteje tejjel ken sütőbe 10-12 percre (aranybarna) picit hűlni hagy --- porcukorral megszórva kínál --------------------------------