------------------------------- ÉDES-SAVANYÚ RÁKOS TONHAL (Szicília csókja) ------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- tonhal rák 3 hagyma olíva olaj szardella kis egész fahéj sáfrány borecet petrezselyemzöld pisztácia kevés parmezán ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- (rákok páncélja ) 2-3 szardella filé egy kis darab fahéj olajon pirít --- (sáfrány pici forró vízbe) rá borecet --- hagyma szeletel vízben mos (Rosana) kicsavar --- kicsavart hagyma szardellás olajra sóz fedő alatt párol ~20 perc --- páncél, fahéj kidob (sáfrányos) borecet -> felfőz --- közben spagetti főz parmezán reszel petrezselyemzöld aprít pisztácia tör --- hagymára petrezselyemzöld 1/2-e -> rák -> gyorsan süt tonhal kis darabokra -> gyorsan süt spagetti -> beleforgat kis lé -> (a hal+rák a tésztával összefő) --- petrezselyemzöld -> parmezán -> pisztácia -> ------------------------------- ------------------------------- ------------------------------- ÉDES-SAVANYÚ TONHAL HAGYMÁVAL Rosana ------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 2 hagyma 8 ek olíva olaj borecet tonhal ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- hagyma szeletel vízben mos kicsavar serpenyőbe olaj nélkül! sóz, fedő alatt párol ~20 perc olíva olaj -> pirít --- félrehúz mellette tonhal süt tonhal kiszed --- ecet hagymára felfőz --- halra önt --- (rizzsel tálal) -------------------------------