--------------------------------- SPÁRGA QUICHE & LEVES --------------------------------- HOZZÁVALÓK ------------- tésztához 125 g finomliszt 125 g teljes kiőrlésű liszt 125 g vaj 1 kk Só 1 db tojás 1 ek víz hideg A töltelékhez 15 dkg zöldspárga (zsenge) 6 db tojás kakukkfű leveshez hagyma burgonya kakukkfű leveskocka ------------- Elkészítés: ------------- lisztbe csipetnyi só, vaj elmorzsol tojás, víz hozzá tésztává gyúr (nem gyúr sokat <- omlós legyen) 1 órára hűtőbe --- lepény nyújt kivajazott tálba nyomkod megszúrkál sütőbe ~15 percre kifehéredésig süt --- spárga kettévág, lágy részéből quiche, a szárból leves lesz --- leves szárakat apróra vág kevés olajon dínsztel hagyma aprít hozzáad ~15 perc dínsztel burgonya darabol bele kakukkfű, leveskocka bele 1 1/2 l vízzel felönt főzés végén bot mixerrel pürésít --- töltelék tojás habosra ver sajt, kakukkfű bele spárga hegye levág, (többi aprít) tojásba kever elősütött tésztába tölt, elegyenget belesimít vissza a sütőbe 40 percre --------------------------------- 45-50 perc