------------------------------- TORINO ------------------------------- RIZOTTO PANISSA ------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- kolbász bab sertéscsont rizs ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- bab főz --- sertés csontleves főz = alaplé --- kolbász pirít bab-> alaplé folyamatosan -> míg meg nem fő --- akkor van kész, ha megáll benne a kanál ------------------------------- ------------------------------- ------------------------------- RIZOTTO JAMIE ------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 2 kolbász (nem magyaros) édeskömény hagyma kakukkfű rizs 1 pohár vörösbor csirke alaplé mogyoró ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- hagyma finomra aprít édeskömény aprít --- hagyma magasfalú edényben (sok)vajon pirít édeskömény -> ~10perc kakukkfű-> --- kolbász héjából kiprésel-> átpirít --- rizs -> átforrósít --- bor-> elfőz!!! teljesen szárazra!!! --- csirke alaplé merőkanalanként hozzáad kever, elfőz hozzáad, elfőz --- ha a rizs megfőtt (krémes legyen!) sajt kockáz rá lefed, kikapcsol pihentet --- tetejére mogyoró-> édeskömény zöldje-> -------------------------------