------------------------------ TÖLTÖTT KÁPOSZTA ------------------------------ HOZZÁVALÓK / 4 adag ----------- 1 kg darált hús 2 kg savanyú káposzta 12 db káposztalevél 20 dkg füstölt oldalas 10 dkg kolbász 10 dkg füstölt szalonna 1 nagy vöröshagyma 12 dkg rizs 5 g fokhagyma 1 ek fűszerpaprika 1 db babérlevél 1 tk egész kömény só, bors 1 ek zsír 1 ek finomliszt ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- rizs félpuhára főz, hűt hús bele, só, bors, pirospaprika, fokhagyma bele (kolbász-szerű legyen) tojás helyett 1/2 dl víz (puhább töltelék) --- káposzta mos (rág, csak kicsit savanyú!) --- káposztalevél szétszed kis gombócok a húsból káposztába teker --- vöröshagyma aprít, pirít egész kömény bele kolbász, füstölt hús aprít bele, pirít, félrehúz fűszerpaprika bele aprókáposzta bele, kever fele kivesz, középre töltelék aprókáposzta másik fele tetejére, babérlevél, csípős paprika bele (ha több sor a gombóc, közé is aprókáposzta) --- felönt annyi vízzel, hogy épp ellepje kis lángon főz ~1,5 órát ha a leve elforr, pótol --- kicsit hűt, töltelék kiszed káposzta beránt (vékonyan!) pirospaprika, fokhagyma töltelék vissza a tetejére --- tejföllel tálal ------------------------------