---------------------------------- Tepsis hús ---------------------------------- Hozzávalók: ----------- 5 evőkanál olívaolaj 150 g szalonna - császár (húsos) 500 g sertéscomb 2 közepes fej vöröshagyma 1 kg burgonya (megtisztított, hámozott) 5 gerezd fokhagyma 1 csapott teáskanál só 0.5 csapott teáskanál fehérbors (őrölt) 1 csapott teáskanál köménymag (őrölt) 1 szár rozmaring (friss) ----------- Elkészítés: ----------- A szalonnát csíkokra, a húst nagyobb darabokra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük. --- A burgonyát és a hagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A tepsibe, a húsra tesszük ezeket is. --- Az egészet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, rászórjuk egy rozmaring ág leveleit, majd alaposan összekeverjük. A tepsit lefedjük alufóliával, majd 200 C fokos sütőben 50 percig sütjük. --- Levesszük a tetejéről az alufóliát, a sütőt feljebb vesszük 220 C fokra, és még 40 percig sütjük. 10 percenként kivesszük, és egy fakanállal alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol piruljon. (Az alufólia nélküli sütésnél már nagyban függhet a hőfok és a sütési a sütő adottságaitól. Figyelni kell, nehogy megégjen az étel!) --- Savanyúsággal, vagy friss salátával tálaljuk az elkészült tepsis húst.