----------------------------- ***************************** ----------------------------- SÜLT KACSA ----------------------------- ***************************** ----------------------------- beirdal, fűszerez (csak finoman, húsig kevés só, esetleg bors) serpenyőben gyorsan!!! pirít serpenyőben/sütőben lefedve lassan!!!! süt ~1 óra néha forgat -------------------------- MÁSKÉNT --- előző nap lesóz (nem nagyon), fűszer nélkül sütőben lassan süt (1/2 óra fólia alatt) ----------------------------- ***************************** ----------------------------- ZSÍRJÁBAN SÜLT MÁJ ----------------------------- ***************************** ----------------------------- kétszeres mennyiségű zsír (bőrös háj a jobb) 35-40 dekagrammos májdarabok (nem jobb, ha nagyobb, mert zsíros) --- háj közepes lángon háj hevít kisült töpörtyű leszed --- zsír kicsit hűt (ne legyen túl forró) máj bele forrástól ~10 percig süt tűpróba: ha nem jön rózsaszín lé => kész --- melegen krumplifülével párolt káposztával gyümölccsel borban párolt körtével stb. --- hidegen zsír fedje, üvegtálban (hűtőben hetekig eláll) szeletelve pirított fokhagymás zsíros kenyérrel -----------------------------