--------------------------------------- RAKOTT KRUMPLI --------------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 10 közepes krumpli (rétegenként 3) 10 tojás 10-15 dkg szalonna 10-15 dkg kolbász 5 dl tejföl 5 dkg sajt ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- krumpli héjában főz tisztít, szeletel (tepsibe) tojás héjában főz --- szalonna kockáz, kiolvaszt kolbász szeletel bele (csak megfuttat, nem szárít) --- tejfölbe só + 1 nyers tojás kever --- tepsibe rétegez: (tepsi zsíroz) alul krumpli réteg, sóz rá tojás, sóz rá sok (tojásos) tejföl rá krumpli, sóz rá szalonna-kolbász rá krumpli, sóz --- fölső rétegre kis maradék zsír (szalonna-kolbász zsírja) sok tejföl, rá reszelt sajt --- sütőben pirosra süt ~30 perc (jól átmelegedjen!) ---------------------------------------