------------------------------------------------------------ Vegyes pecsenye csirkemájas-zöldborsós-gombás raguval burgonyfánkkal, salátával ------------------------------------------------------------ HOZZÁVALÓK ----------- Pecsenye cscomb, skaraj 10 dkg csirkemáj 5 dkg füstölt szalonna hagyma 5 dkg gomba 5 dkg zöldborsó fűszerpaprika só, bors ízlés szerint 1 dl vörösbor (félédes, vagy félszáraz) ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- hús elősüt sütőbe (180) 15-20 percre --- szalonna felkockáz, süt hagymát bele gomba rá pirospaprika, pici só kevés víz zöldborsó hozzá ha puha a zöldborsó, csirkemáj bele vörösbor rá kb. 5-10 perc sóz, borsoz --- húsra tesz --- --- burgonyafánkkal v. Dóra salátájával tálal --- --- --- --- Burgonyafánk 50 dkg burgonya 1 db tojás 2 ek búzadara 2 ek finomliszt 1 ek sertészsír só ízlés szerint 3 dl napraforgó olaj --- burgonya sós vízben főz, összetör, hűt a többi hozzávalóval összegyúr, sóz ujjnyi rudakat sodor, (karikákat formáz) bő, forró olajban aranybarnára süt ---------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------