-------------------------------------------- Padlizsánragu fűszeres húsgolyóval -------------------------------------------- 1/2 kg darált hús fokhagyma köménymag p.paprika --- 2 db padlizsán 3-4 db paprika legyen piros,sárga,ha van zöld egy pici csili, ízlés szerint 1 vörös hagyma 3-4 kisebb paradicsom 2 tk. méz ( cukorbetegek édesítőt használjanak) 2 ek.olívaolaj egy fél citrom leve só,frissen őrölt bors --- Elkészítés: --- Felkockáztam a padlizsánt, majd lesóztam és egy pici friss citromlevet csavartam rá ( nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán) . --- Közben felaprítottam a paprikát, a hagymát, paradicsomot. --- Két teflon serpenyőt szoktam használni a ragu készítéséhez . Az egyikbe teszem az olívaolaj felét , majd rádobom a kinyomkodott padlizsánt, a másikba az olajon megdinsztelem a hagymát, és a paprikát, ráteszek egy kis csilit, pici sót, borsot, majd a felkockázott paradicsomot, rácsepegtetem a mézet ( cukorbetegek használjanak édesítőszert). --- Közben a padlizsánt is rázogatom, hogy egyenletesen megsüljön, majd ráborítom a padlizsánt a paprikás masszára, húsgolyót is --- hagyom egy két percig rotyogni , majd tálalható.