Kockára daraboljuk a padlizsánt, paradicsomot és a paprikát. serpenyőben olíva olajban, közepes tűznél megpirítjuk a padlizsánt a fokhagymával és bazsalikommal együtt. Amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, lefedjük és lassú tűznél tovább készítjük. Csak a legvégén sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint, hogy ne engedjen túl sok levet a padlizsán. Melegen tálaljuk ---------------------------------------- A padlizsánokat mosd meg, majd vágd fel körülbelül egy centi vastag szeletekre, de akár hosszában is félbevághatod. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A gombát pucold meg, aprítsd fel, és kevés olajon süsd pár percig. A paradicsomot vágd apróra, majd össze az olívaolajjal, a sóval, a bazsalikommal, a zúzott fokhagymával, kanalazd a padlizsánra, és halmozz rá gombát is. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a padlizsán már puha, szórd meg reszelt sajttal. Told vissza addig a sütőbe, amíg a sajt elolvad és megpirul. Köretként, pirítóshoz is kínálhatod, de önmagában is remek. -----------------------------------------