--------------------------------------- Töltött padlizsán 2. --------------------------------------- hozzávalók / 2 adag ----------- 2 db padlizsán 20 dkg darált sertéshús 1 db póréhagyma 1 db zsemle 1 db tojás 2 szál rozmaring (friss) 2 ek olívaolaj 100 g tejföl (20%-os ) 100 g sajt (reszelve) só, bors ízlés szerint ----------- elkészítés ----------- padlizsán félbevág, kikanalaz 4mm vastag hús marad padlizsánhús apró kockára vág --- serpenyőben póréhagyma padlizsán olívaolajon megfuttat darált húst -> zsemleszínre süt sóz, borsoz rozmaring aprít bele --- zsemle langyos vízbe áztat (kb. fél percig), jól kicsavar morzsol, hozzá tojás, húsos massza összedolgoz --- padlizsán megtölt tűzálló tálba --- fóliával lefedve 30 perc 190°C-on fólia eltávolítása tejföl, sajt rá 15-20 percig grillez szép aranyszínűre --- tálalhatjuk burgonyapürével