-------------------------------------------- ŐZGERINC VELE SÜLT BURGONYÁVAL -------------------------------------------- HOZZÁVALÓK / 6 adag --- őzgerinc (1,5-2 kg) 3 dl napraforgó olaj 3 db babérlevél 4 db borókabogyó 2 db szegfűszeg 2 csipet szegfűbors 2 csipet kakukkfű 2 ek mustár 1 dl vörösbor (száraz) só ízlés szerint 1.5 kg burgonya --- ELKÉSZÍTÉS: --- őzgerincről hártya lefejt --- olajba mustár apróra tépkedett babérlevél szegfűszeg... kakukkfű --- hús beleforgat 1-2 nap / forgat --- a pácból kivesz, megsóz --- tepsibe helyez ráönt: 1,5 dl páclé, 1 dl vörösbor --- előmelegített sütőbe (160 C) gyakran locsolgatva készre süt (1,5-2 óra) --- 10 percig pihentet --- salátával tálal