--------------------------------------------------- Tepsis őzborda gombaágyon --------------------------------------------------- Hozzávalók: ----------- 80 dkg őzborda 21/2 kg csiperkegomba 31 kg krumpli 42 fej vöröshagyma 515 dkg füstölt oldalas(szalonna) 65 gerezd fokhagyma 7só8bors9borókabogyó 10kakukkfű 11petrezselyem 121 db erőleveskocka --- páchoz 1 1/2 l víz 1 1/2 dl ecet 1 répa, fehérrépa, zeller hagyma bors, kakukkfű --- fűszerolajhoz: 1 dl napraforgóolaj 2 gerezd fokhagyma zúzott borókabogyó só, bors kakukkfű, petrezselyem ----------- Elkészítése: ----------- pác főz, hűt borda pácol (1-5 nap) --- borda serpenyőben kevés olajon pirít --- kuktában 15 percig főz bele leveskocka, só, egész bors, kakukkfű --- krumpli, vöröshagyma felkarikáz gomba, füstölt oldalas(szalonna) kockáz --- tepsibe alul füstölt oldalas(szalonna) rá a besózott krumplikarikák rá gomba rá a bordák alufóliával befed 180 fokos sütőben kb. 1 óra --- fólia le, fűszerolajjal keneget 220 fok + 1/2 óra