------------------------------ ZÖLDSÉGES MARHARAGU SÜTŐBEN ------------------------------ hozzávalók: ----------- raguhoz: 1,5 kg marhahús, szín 2 vöröshagyma 2 zöldhagyma 3 g fokhagyma 3 sárgarépa 1 fehérrépa 1/2 kg gomba 2 ek finomliszt 1 kk kakukkfű 1 bögre húsleves alaplé (v. marhahúsleves-kocka 2 dl vízben felfőzve) 1 bögre vörösbor 3 ek paradicsompüré só, bors --- krumpligombóchoz: 2 db burgonya 1 tojás 10-15 dkg liszt só ----------- elkészít: ----------- ragu hús kockáz kevés lisztben megforgat pirít kiszed --- hagyma, gomba 4-felé sárgarépa, zeller kockáz együtt pirít --- húskocka, paradicsompürét -> kakukkfű, fokhagyma -> sóz --- vörösbor, alaplé -> felforral lefedve sütőben 120 fokon 2-3 órán keresztül --- krumpligombóc krumplikat héjában megfőz lereszel tojás, só, liszt gombócokat formál raguhoz ad, puhára főz ------------------------------ ------------------------------ ------------------------------ MÁSKÉNT <---> KUKTÁBAN ------------------------------ olajon hagyma pirít besózott-borsozott hús -> zöldségek -> fűszerez, felönt 1 órát főz forrón tálal ------------------------------