------------------------------- KÍNAI-PIRÍTOTT MARHACSÍKOK ------------------------------- HOZZÁVALÓK --- 400 g fehérpecsenye 2 db kápia paprika 1/2 kínai kel 1 sárgarépa 1 vöröshagyma 5-6 g fokhagyma 2x2 cm gyömbér 1 db újhagyma étolaj a sütéshez pirított tésztához: spagetti 3 ek szójaszósz olaj marinádhoz 3 ek szójaszósz 1/2 tk szódabikarbóna 3 tk kukoricakeményítő 1 ek rizsbor v. mirin szósz a pirításhoz 2 dl húsleves alaplé 3 ek szójaszósz 1 ek csípős csiliszósz 2 tk méz/cukor 2 tk rizsecet 1 ek keményítő -------------- ELKÉSZÍTÉS -------------- hús (1mm) vékonyra! szeletel marinádba kever hűtőbe 30 percre --- paprika sárgarépa kínai kel hagyma vékony! csíkokra ... fokhagyma gyömbér újhagyma apróra --- közben pirított tészta: spagetti puhára főz pici olajon pirít 2-3 ek szójaszósz bele kever --- hús pirít: wokban nagy lángon hagyma, fokhagyma, gyömbér forró olajon pirít ~1 percig, félrehúz --- helyén vékony rétegben hús pirít (hús, ha kell, leszűr) nagy lángon!! ~2+2 percig az egész összekever ... magas hőfok, gyorsaság FONTOS!! különben megkeményedik hús soká puhul vissza --- másik edényben hagyma, fokhagyma, gyömbér forró olajon pirít sárgarépa bele, pirít paprika hozzá káposzta bele, pirít néhány percig pirít pirított hús bele összeforgat szósz (alaplével) bele újhagyma hozzá összeforgat, pirít kész --- tálalás: pirított tésztával -------------------------------