------------------------------- HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA ------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- A palacsintatésztához: liszt szódavíz kevés tej 1 db tojás só --- A töltelékhez: 50 dkg darált hús 1 nagy fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 fehér paprika 1 paradicsom 1 evőkanál pirospaprika 1 pohár tejföl (400 g-os) ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- pörkölt a darált húsból: hagyma dinsztel, félrehúz őrölt paprika hozzá darált hús hozzá felaprított paprika, paradicsom hozzá sóz, borsoz fehéredésig pirít vízzel felönt, picit főz jó bő szaftja maradjon --- sós palacsinta süt --- ha kész a pörkölt, leszűr tejfölös habarással összeforral --- a kiszedett húshoz pici szaftot ad hogy kenhető legyen húsmassza palacsintákba tölt --- hőálló tálba tesz, tálalás előtt sütőben vagy mikróban melegít --- tejfölös mártás is melegít tálaláskor a palacsintákra önt petrezselyemzölddel és tejföllel tálal Jó sok mártással finom!!! -------------------------------