------------------------ LASSAN SÜLT CITROMOS-FOKHAGYMÁS CSIRKE ------------------------ Hozzávalók: --- 2 egész citrom 2 egész fej fokhagyma fehérbor olívaolaj kakukkfű só, bors --- Elkészítés --- 160 fokra állítjuk a sütőt, hogy előmelegedjen. 2-2 csontos csirkecombot jénaiba pakoljuk úgy, hogy összeérhetnek, de ne fedjék egymást, ez fontos. Körészórunk egy fej fokhagymát gerezdekre szedve, a gerezdeket nem kell megtisztítani + kettő felnyolcadolt biocitromot + egy nagy marék kakukkfüvet. Az egészet megszórjuk nagyszemű sóval (eredeti receptben nincs) és frissen tört színes borssal, majd jó alaposan meglocsoljuk kb fél deci olívaolajjal és egy deci száraz fehérborral. Az egészet alufóliával befedve a már 160 fokra felmelegedett sütőbe tesszük két órára, majd fólia nélkül 200 fokon még háromnegyed órát érdemes sütni, hogy ami csak megpirulhat, megpiruljon. (Alsó-felső lánggal érdemes sütni, csak semmi légkeverés, mert azzal kiszárad.) Aztán lehet tálalni, köretnek újkrumpli + sütőzacskóban sült zöldségek, pl. spárga-paradicsom vagy répa-kaliforniaipaprika duók (persze mehetne az összes zöldség egy zacskóba, de akkor sztem eltűnnek az egyedi zöldségízek). ------------------------ ------------------------ ------------------------ ------------------------ 2. leírás ------------------------ Hozzávalók: --- 4-6 db csirkehús (comb, mell) 10 fokhagyma gerezd (nem pucolva) 2 bio citrom fél maroknyi friss kakukkfű (szárítottból 1 ek-nyi) 2 ek olívaolaj 1 dl fehérbor frissen őrölt bors --- Elkészítése: --- sütő 160 fokra --- csirke tűzálló tálba hámozatlan fokhagyma gerezdek citrom nyolcadokra kakukkfű olívaolaj kézzel átmaszíroz --- bőrükkel felfele egy rétegben fehérbor alá őrölt bors rá fóliával 2 óra 160 fokon --- fólia nélkül + 3/4 óra 200 fokon --- Megjegyzés: teljesen sómentesen készül az étel, nem elírás.