-------------------------------- BROKKoli-GOMBÁS EGZOTIKUS CSIRKE -------------------------------- 450 g csirkemell 30 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt 240 ml húsleves alaplé (kocka) 3 ek méz 3 ek szója szósz ½ ek friss reszelt gyömbér 2 g fokhagyma 2 tk szezámmag olaj 2 ek olíva olaj 150 g brokkoli 1 fej vöröshagyma 350 g gomba ------------- Elkészítés: ------------- csirkemell: felkockázott csirkemell tönkölybúza lisztbe forgat forró olajon süt (5 perc) keverget, kiszed --- szósz: liszthez húsleves alaplé méz, szója szósz reszelt gyömbér fokhagyma szezámmag olaj kever félretesz --- brokkoli forró vízbe 2 percre víz leönt --- ragu: hagyma süt fokhagyma rá gomba rá brokkoli rá süt (4-5 perc) szósz (átkever) rá átsüt (2-3 perc) --- sült csirke rá átforrósít --- gyorsan tálal --- főtt rizzsel/gerslivel v. köret nélkül --- gersli 2 dl árpagyöngy mos kétszeres mennyiségű vízben főz fűszerez: só, bors, fokhagyma, ételízesítő, őrölt kömény --- sárgarépa (kockáz), és zöldborsó külön főz főtt árpagyöngyhöz kever --------------------------------