------------------------------------------- Így készül a karcsúsító zabpelyhes keksz ------------------------------------------- Nincs benne sem hozzáadott cukor, sem liszt. Cserébe viszont sok-sok rostot tartalmaz. --- Ha édesszájú vagy, és a diéta idejére sem szeretnél lemondani a finom falatokról, dönthetsz a diabetikus sütik mellett, de készíthetsz otthon igazán egyszerű cukor- és lisztmentes zabpelyhes kekszet is. Az alábbi képeken lépésről lépésre mutatjuk be az aszalt gyümölccsel édesített, rostban gazdag finomságot. --- HOZZÁVALÓK: 250 g zabpehely 100 g teavaj 1 marék vörös áfonya 1 közepes alma 2 evőkanál lenmag 2 tojás 2 marék aszalt szilva 2 evőkanál cukrozatlan holland kakaópor 1 evőkanál őrölt fahéj 4 marék olajos mag - ebbe mandula, dió került, de tehetsz bele törökmogyorót, paradiót is --- A zabpehely, illetve az olajos magvak kicsit több mint felét daráld le, az almát hámozd meg és reszeld le. Add hozzájuk a két tojást és a teavajat. --- Az előbbi összetevőket keverd össze alaposan: ebből lesz a tészta - lisztmentesen. --- Az aszalt szilvát és a maradék olajos magvat vágd apró darabokra, és add hozzá a tésztához. Add hozzá a fahéjat és a kakaóport, a lenmagot, végül a maradék - meg nem őrölt - zabpelyhet is. --- Keverd össze alaposan az egészet, úgy, hogy formálható állagú legyen. Az így elkészült tésztából gyúrj diónyi golyókat. --- Az apró golyókat helyezd a tepsibe, és finoman lapítsd ki őket. Mindegyik tetejére helyezz egy-két aszalt vörös áfonyát. Tedd a tepsit a 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd őket körülbelül 20 percig. --- A kész zabpelyhes kekszeket tedd egy szép dobozba vagy tálcára. A rusztikus kis kekszek nemcsak finomak, liszt- és cukormentesek, de rájuk nézni is öröm. --- https://femina.hu/fogyokura/zabpelyhes-keksz/