-------------------------------- RÉPATORTA KRÉMES TÖLTELÉKKEL -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- tortához: 10 dkg dió (+ a szóráshoz) 35 dkg sárgarépa 14 dkg liszt 14 dkg rétesliszt 2 tk sütőpor 1 tk fahéj 1 csipet só 4 db tojás 30 dkg barna cukor 2 tk vaníliás cukor 1,5 dl napraforgóolaj vaj krémhez: 5 dkg vaj 25 dkg krémsajt 1 rúd vanília 1 db citrom (héja) 20 dkg porcukor ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- száraz serpenyőben dió pirít deszkára halmoz, durvára vág répa lereszel, lecsöpögtet --- liszteket mély tálba önt sütőpor, a fahéj, só belekever --- a 4 tojás habosra ver cukor, van. cukor, olaj bele lisztes keverék hozzáönt alaposan összedolgoz sárgarépa, dió hozzad, összeforgat --- kivajazott tortaformába önt 180 fokos sütőbe tesz ~30-40 percig süt tűpróbával ellenőriz kihűt, 2 lapra vág --- a nem túl hideg vaj a krémsajttal habosra kever vanília, citromhéj, porcukor bele, jól elkever krémmel megken az alsó részét a tetejét, és körbeken néhány órára a hűtőbe tesz dióval megszór --------------------------------