Nem egy szokványos lencséből készült étel, de megéri kipróbálni, bevállalni egy kis újítást a megszokott menüben. -------------------------------- VÖRÖSLENCSE LEVES GAZDAGON -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- 2 bögre vöröslencse 2 szál sárgarépa 2 szál szárzeller 1 doboz bébi spenót egy darabka friss gyömbér 1 chili paprika só, bors, őrölt római kömény pár csepp citromlé friss koriander 1 fej lilahagyma 1 gerezd fokhagyma 2 ek (olívaolaj) 1-1,5 l alaplé vagy víz ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- lilahagyma aprít olajon pirít Sóz, fokhagyma nyom bele sárgarépa, szárzeller karikáz bors, reszelt gyömbér, csipet őrölt római kömény chili fele aprítva fedő alatt félpuhára párol ~10 perc --- vöröslencse bele alaplével felönt takarékon főz --- TIPP: a vöröslencse könnyen túlfő --- tálalás: minden tányérba egy marék nyers, bébi spenót erre vöröslencse leves rámer tetejére chili, koriander pár csepp citromlé -------------------------------- --------------------------------