-------------------------------- EGYBESÜLT SERTÉSHÚS -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- színhús (combrészek, lapocka karaj, tarja) személyenként ~15-20 dkg, 1-1,5 dkg só bors kávéskanál ecet 1 dl olaj 1 g fokhagyma 1/2 kakukkfű 1/2 rozmaring 1/2 mk köménymag késhegynyi törött bors 8 dkg zsír ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- előre nem szabad a húst besózni hús mknyi ecettel --- olaj, zúzott fokhagyma, bors, kakukkfű, rozmaring kever hús minden oldalát jól beken minimum egy órát pihentet --- közvetlenül sütés előtt egész felülete megsóz serpenyőben zsír hevít hús minden oldalát átpirít forgatáskor fakanál! használ --- ekkor maradék páclé húsra önt lefed, forró sütőbe tesz 200 fokon ~1-2 órát süt néha locsolgat ne száradjon ki amikor a hús megsül (könnyen beleszalad egy kés) sütőből kivesz szeletelés előtt pihentet még ~15 percig --- tálal: köretnek újkrumpli káposzta-sárgarépa köret sült zöldségek --------------------------------