-------------------------------------------------- HAGYMÁS MARHAROSTÉLYOS ZÖLDSÉGKÖRETTEL -------------------------------------------------- Hozzávalók (2 személyre) 0,5 kg marharostélyos só, bors 2 dl erős alaplé --- A páchoz 1 evőkanál mustár 1 evőkanál olaj 1 evőkanál balzsamecet 1/2 dl vörösbor (bármilyen minőségi száraz) --- A körethez 15 dkg zöldbab 3 sárgarépa 1 fehérrépa 15 dkg zöldborsó 1 g fokhagyma --- A hagymakarikákhoz 1 nagy fej vöröshagyma 1 csésze liszt 1 csapott kávéskanál só 1 ek libazsír a sütéshez --- --- Elkészítés --- hús szeletel pác kikever bevon 2-3 napra hűtőbe --- --- (hús leszárít) kevés libazsíron elősüt alaplével felönt sóz, borsoz 1/2 dl vörösbor puhulásig párol --- 2-3 ek húslé kiszed zöldség párol sorban: zöldbab(8p) 1 g fokhagyma aprít -> (vízzel utántölt) répák karikába(5p) zöldborsó(2p) kevés vegeta szór rá --- (közben) hagymák vékonyra szel karikákra szed egy nagy dobozba tesz (fedelével) liszt és só rá alaposan összeráz egyenletesen bevonva --- 2 ek libazsíron pirosra süt papírra szed --- tálalás köretre hús tetejére hagyma