-------------------------------- -------------------------------- KRÉMEK -------------------------------- -------------------------------- ALAPSAJTKRÉM Sajtkrém sörélesztő pehelyből (B vitamin komplex) 25 g söréletsztő pehely 5 dkg vaj, vagy olvasztott vega margarin 1 ek víz 30 dkg vegatejföl (vagy a későbbiekben tejföl) Ízesítő opciók: apróra vágott póréhagyma ízlés szerint (bőven mehet bele, nagyon jót tesz neki), fokhagyma, porított vargánya, egy nagy csokor petrezselyem, bazsalikom, egyéb zöldfűszerek --- HUMUSZ: főtt csicseriborsót lecsepegtet Hozzáad 2 ek szezámmag krémet, kis majonézt, házi tejfölt, sót, borsot és aprított fokhagymát Mixerrel pépessé dolgozod --- SÁRGABORSÓ KRÉM: sárgaborsóhoz adj vajat, apróra vágott fehér vagy lilahagymát, egy ek tejfölt, sót, borsot és pár g fokhagymát. Mixerrel dolgozd pépessé. --- LENCSEKRÉM: Főtt lencséhez adj kis vajat, pirospaprikát, vöröshagymát, fokhagymát, és borsot. Inkább mártogatóshoz való, igazi magyaros íz! --- TOJÁSKRÉM: Főtt tojáshoz adj egy ek vajat, egy ek házi tejfölt, vöröshagymát, mustárt, majonézt, pár csepp citromot, borsot és sót Mixeld össze—magában is elfogy. --- OLIVA PÁSTÉTOM: Egy nagy üveg fekete olivabogyó, egy kis üveg sűrített paradicsom, olivaolaj, bors, oregánó, bazsalikom, legalább 5 g fokhagyma, egy fej vöröshagyma. A hozzávalókat összemixeled, és hagyod kettő napot érni. Ennél a receptnél ez nagyon fontos! --- SPENÓTOS TÖLTELÉK: A spenótot megfőzöd enyhén sós vízben, majd leszűröd (a víz jól jön leveshez) és összevágod. Tejjel, rizstejjel, akár a saját főzőlevével kicsit felöntöd, és tápióka keményítővel sűríted. Fokhagymával, borsikafűvel ízesíted. -------------------------------- -------------------------------- -------------------------------- CSICSERIBORSÓ KRÉM (HUMUSZ) -------------------------------- HOZZÁVALÓK ----------- csicseriborsó 2 g fokhagyma 1 dl olívaolaj tejföl/vegaföl só ----------- ELKÉSZÍTÉS ----------- csicseriborsó főz főzővízzel együtt turmixol kevés olívaolaj kever bele pirítóssal, pitával v. pizzarudakkal tálal hűtőben napokig eláll --------------------------------